середу, 24 лютого 2016 р.

ВИМОГИ ДО ПРОТОКОЛІВ ЗАСІДАНЬ МЕТОДИЧНИХ КОМІСІЙ

ПРОТОКОЛ
Протокол - це офіційний документ, в якому фіксуються: 1) хід зборів, нарад, засідань, 2) пи­тання, які розглядаються; 3) прийняті рішення.
До основних частин протоколу належать: вступна частина(номер протоколу; назва того, що протоколюється: збори, нарада, засідання; відомості про присутніх, записується їх кількість або перераховуються прізвища та ініціали; порядок денний) та рішення.
Основний текст протоколу поділяється на розділи, які відповідають пунктам порядку денного. Вони складаються з рубрик: “Слухали” й “Ухвалили”, а також “Виступили” - скорочено або роз­горнуто.
У такому протоколі відбивається весь хід зборів чи засідання, точно і повно (але не докладно) записуються непрямою мовою кожне повідомлення і виступ.
Рішення є організаційною реакцією на проблему, приймається через вибір певного курсу дій на основі усвідомлення мети, завдань, засобів їх досягнення, способу дій за наявних умов.
Рішення - це остаточний вибір шляху, способу й послідовності дій в умовах, що склалися, для задоволення назрілої потреби. Воно задає параметри діяльності, забезпечує програмою не­обхідних дій.
У загальному вигляді рішення повинне:
           охоплювати головні завдання, засоби, послідовність виконання завдань;
      встановлювати пріоритетний напрямок, на якому слід зосередити зусилля за наявних можли­востей;
           виробляти основні заходи для забезпечення виконання поставлених завдань;
           визначати завдання виконавцям і порядок взаємодії між ними.
Кожен пункт рішення повинен формулюватися чітко, з конкретним визначенням завдань, змісту роботи, виконавців, реальних строків виконання.

Немає коментарів:

Дописати коментар